De teams waren gewaagd aan elkaar in de 9e ronde van de ZZD competitie!
De drie gespeelde wedstrijden in deze klasse (Luky Darts en Dart zo en doende is uitgesteld omdat laatsgenoemde geen volk op de been kreeg) eindigden allemaal in 4-3. Zo ook de kraker tussen Jas ‘m erin en De Skipper. Alle singlepotten gingen naar de uitploeg, terwijl de eerste twee koppelpartijen naar de thuisploeg gingen. De laatste koppel zorgde voor de doorslag en winst voor De Skipper. De teamgame ging naar Jas ‘m erin waardoor het verschil in de eindstand één punt was. Een andere kraker was de wedstrijd tussen DVU ’72’ en De Gebroeders Meun. 72 stijgt naar een 4e plek door de nipte overwinning, en laat hiermee de Meuntjes achter zich. Varia Vis boekte een overwinning op hekkensluiter PV Darts, en blijft hiermee zelf één-na-laatst. Het verschil is 5 punten tussen de teams.

In de Overgangsklasse werd een razend spannende ronde afgewerkt. Vlak en Strak maakte korte mette met de tot dusver nummer één DVU 2.0 wie niet thuis gaf vrijdagavond. Het werd maar liefst 6-1 voor de mannen van Gerrit Kol. De lachende derde werd alsnog De Groene Rakkers. Ze versloegen de mannen van Flevo Freight namelijk met maarliefst 7-0. Hiermee zijn De Groenen van Evert Dunnink de trotse nieuwe koploper naast Vlak en Strak. KJAP had de handen vol aan Het Lamme Handje. Lang stonden de lammen voor, maar zagen ze het team van AP Woord alsnog langszij komen in de teamgame.

Aankomende vrijdag wordt er een bekerronde afgewerkt. Dan staan de kwartfinales op het plorgramma! Programma: https://zuiderzeedivisie.nl/bekerwedstrijden/