Sinds jaar en dag konden leden van dartvereniging Urk in teamverband uitkomen de Flevo Divisie Darters competitie. Dit is een competitie die in Flevoland gespeeld wordt. Afgelopen week liet deze organisatie weten dat er volgend jaar geen competitie georganiseerd gaat worden. Teruglopende belangstelling in de regio is één van de grootste redenen. Op Urk is de animo echter nog toenemend. Vandaar dat Dartvereniging Urk kansen zag om een dergelijke competitie zelf op te starten. Het plan was om in oktober 2023 de eerste wedstrijden van de gloednieuwe Zuiderzee Divisie (ZZD) te spelen. Inmiddels is de rest geschiedenis! Nieuw team, lees onderstaande info goed door en houdt de socialmedia van de ZZD goed in de gaten over de inschrijving van volgend seizoen.

Teamdarten: 3 tegen 3
Naast dat er veel mogelijkheden zijn om individueel of per tweetal aan toernooien mee te doen, kun je ook in teamverband een wedstrijd spelen. Een mooi voorbeeld is het vlaggenschip van dartvereniging Urk is Twenty Six die dit op landelijk niveau met een team van vier spelers aan de wedstrijd begint. Idee is nu om teams van drie tegen drie tegen elkaar te laten spelen om het format laagdrempelig te maken. De wedstrijd begint met drie singlepartijen. Hierop volgend worden drie koppelwedstrijden afgewerkt. Als laatste volgt een solowedstrijd. Er worden dus in totaal zeven punten verdeeld. Er wordt nog nagedacht over een zwaardere variant die toegepast kan worden als een divisie zeer sterke teams bevat. Een team mag maximaal uit zes deelnemers bestaan, en minimaal vier. Er mogen ook wissels toegepast worden in een wedstrijd. De opzet zal bepaald worden afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. De bedoeling is dat er in verschillende divisies op verschillende niveaus gespeeld zal worden.

Structuur
Dartvereniging Urk De Rake Gooier is eigenaar van de divisie. De dartvereniging heeft de eindverantwoordelijkheid voor de beslissingen die er genomen moeten worden. De divisie zal door middel van wedstrijdleiders geleid worden. Binnenkort zal er een wedstrijdregelement beschikbaar worden gesteld waarin de regels/sancties te vinden zijn. Deze worden door de wedstrijdleiding toegepast. Mocht de wedstrijdleiding niet kunnen voorzien in een beslissing, dan beslist het bestuur van Dartvereniging Urk De Rake Gooier.

Locatie
Dartvereniging Urk heeft vanaf september de beschikking over een prachtige locatie waar veel teams hun thuiswedstrijden kunnen gaan spelen. In principe zal de speelavond dan op vrijdag zijn. Teams die deel willen nemen hebben ook de keuze om zelf een speellocatie te kiezen. Dan mag dit team tevens een eigen speelavond kiezen. De competitie is alleen toegankelijk voor teams met een speellocatie op Urk of in Tollebeek.

Kosten
De kosten zijn 10 euro per deelnemer. De competitie heeft een open karakter. Dit houdt in dat deelnemers geen lid van Dartvereniging Urk hoeven zijn. Tevens zijn alle locaties welkom. We denken hierbij aan café’s, bedrijfskantines en andere verenigingen die beschikking hebben over een dartbaan.

Start 2023
We gaan in week 41 2023 van start! De indeling is inmiddels op de website verschenen. Teams die later in willen stromen zijn nog welkom!