Sinds jaar en dag konden leden van dartvereniging Urk in teamverband uitkomen de Flevo Divisie Darters competitie. Dit is een competitie die in Flevoland gespeeld wordt. Afgelopen week liet deze organisatie weten dat er volgend jaar geen competitie georganiseerd gaat worden. Teruglopende belangstelling in de regio is één van de grootste redenen. Op Urk is de animo echter nog toenemend. Vandaar dat Dartvereniging Urk kansen zag om een dergelijke competitie zelf op te starten. Seizoen 2023/2024 was het eerste seizoen wat gespeeld is. Het was een mega succes! Lees de nieuwsitems op deze site er maar op na…

Teamdarten: 3 tegen 3
Naast dat er veel mogelijkheden zijn om individueel of per tweetal aan toernooien mee te doen, kun je ook in teamverband een wedstrijd spelen. Een mooi voorbeeld is het vlaggenschip van dartvereniging Urk is Twenty Six die dit op landelijk niveau met een team van vier spelers aan de wedstrijd begint. Idee was om teams van drie tegen drie tegen elkaar te laten spelen om het format laagdrempelig te maken. De wedstrijd begint met drie singlepartijen. Hierop volgend worden drie koppelwedstrijden afgewerkt. Als laatste volgt een solowedstrijd. Er worden dus in totaal zeven punten verdeeld. De opzet zal bepaald worden afhankelijk van het aantal ingeschreven teams. Er worden, gelang de inschrijving, meerdere divisie ingedeeld op een verschillend niveau. Het eerste seizoen was dit een opzet met een Hoofdklasse en Overgangsklasse.

Structuur
Dartvereniging Urk De Rake Gooier is eigenaar van de divisie. De dartvereniging heeft de eindverantwoordelijkheid voor de beslissingen die er genomen moeten worden. Mochten de regels niet voorzien, dan beslist het bestuur van Dartvereniging Urk De Rake Gooier ten alle tijde.

Locatie
Dartvereniging Urk heeft vanaf september 2023 de beschikking over een prachtige locatie waar veel teams hun thuiswedstrijden kunnen gaan spelen! De speelavond is daar op vrijdag. Teams die deel willen nemen hebben ook de keuze om zelf een speellocatie te kiezen! Dan mag dit team tevens een eigen speelavond kiezen. De competitie is alleen toegankelijk voor teams met een speellocatie op Urk of in Tollebeek.

Kosten
De kosten zijn 10 euro per deelnemer. De competitie heeft een open karakter. Dit houdt in dat deelnemers geen lid van Dartvereniging Urk hoeven zijn. Tevens zijn alle locaties welkom. We denken hierbij aan café’s, bedrijfskantines en andere verenigingen die beschikking hebben over een dartbaan. De locatie betaald verder geen kosten aan deelneme.

Inschrijving nieuw seizoen
De inschrijving start altijd aan het einde van het afgelopen seizoen. Dit is in het algemeen in de loop van juni. Hou de website en social media goed in de gaten voor meer informatie hierover.