Morgen, vrijdag (19-1), staat er weer een ZZD competitieronde in de agenda van dartminnend Urk. (en een heel klein beetje Groningen)😜

En wat voor één?! Ronde 9 staat garant voor potten die op voorhand als legendarisch betiteld kunnen worden.

DVU ’72’ ontvangt De Gebroeders Meun. De partij behoeft geen commentaar, iedereen weet dat verliezen gevoelig ligt. Verzaken is geen optie zal het enige zijn wat de captains hun spelers zullen opleggen. De rest vanzelf gaan: een geweldige reeks dartpotten voor de hele omstreek.

Ook de pot Jas ‘m erin vs koploper De Skipper op voorhand interessant. Vooraf aan het seizoen leek het tussen deze twee ploegen te gaan. De jongens van captain Gerrit Maarten Vrolijk lijken tot nu toe nog wat koudwater vrees te hebben. Er is weliswaar een plek twee bereikt, maar het gat is groot (8 punten). Vrijdag zal alle schroom verworpen moeten worden om het koning Skipper lastig te maken.

Verder zien we Varia Vis PV Darts verwelkomen. Laatstgenoemde is hongerig naar punten om zo de laatste plek te verlaten. Frans Lucas Brouwer van Varia Vis zal vooral onderschatting bij zijn consorten moeten voorkomen.

Luckey Darts doet het goed deze competitie. Maar wat wil je met grootmachten aan boord als Piebre Baarssen (inclusief mini) en Henk Post (inclusief zoon). Ze ontvangen een team met eveneens legendes: Dart zo en doende. We zullen zien wat de titanenstrijd oplevert.

De overgangsklasse is bovenin geweldig spannend op dit moment. Na 6 gespeeld wedstrijden voor de top 3 staat DVU 2.0 van de sluwe captain Cor van Haaften aan kop. Op één punt volgt Vlak en Strak van Gerrit van den Berg. En op plek drie op eveneens één punt zien we De Groene Rakkers. Als we dan het programma bekijken valt natuurlijk gelijk de wedstrijd op tussen nummer 1 en 2. We hoeven niet te vertellen hoe belangrijk de confrontatie is en zullen daarom afwachten wie de zenuwen het meest in bedwang kan houden.

Of hebben we een lachende derde?! De Groene Rakker van Evert Dunnink neemt het op tegen het stugge Flevofreigt. Wie komen er opdagen is daar vaak de vraag. De huid zal in iedergeval duur verkocht worden door het team van Eize Hoekstra. In de luwte wordt een pot afgewerkt door Het Lamme Handje en KJAP. Laatstgenoemde is een middenmoter, eerstgenoemde een laagvlieger. Voor de captain van het Lamme Handje is het nog een beetje inpassen met de nieuwe spelers wat wellicht vrijdag al verbluffende resultaten zal opleveren.

We gaan het zien vanaf 20:00 uur! Publiek is van harte welkom!