Hier weer even een verslag! Nu van de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag van KJAP. Vol goede moed zijn we aan het ingooien in het dartpaleis. Om het op te nemen tegen DVU’72. De sfeer was goed onze vaste gastheren Bruin, Jan Oost en Harm Mansveld stonden klaar om ons te voorzien van ons natje en droogje wat hier wel even benoemd mag worden. Waarbij er voor de captain van de KJAP weer een verse lading chaudfontaine stond te blinken in de koeling. Dit kon niet anders dan een goede avond worden voor de darters van de KJAP.

De eerste wedstrijd was een mooie strijd om te zien waarbij Sjaak het hoofd koel hield onder het scorende geweld van Teun. En zijn klasse liet zien door scherp te zijn op zijn dubbels en de wedstrijden met 4-2 naar zich toe trok. De volgende wedstrijd werd uitgestreden door Maarten Dirk en Constant waarbij de laatste niet in zijn spel kwam een daardoor geen tegenstand was voor MD die zijn klasse liet en de wedstrijd met 4-0 over de streep trok. Dit was het begin van een moeizame avond voor kjap die geen antwoord had op de DVU’72. De volgende single stond alweer aan het bord. Henk Snijder mocht het opnemen tegen Jacco. Waarbij de laatste een abonnement op de triple 5 had en zo niet tegen het scorende vermogen van Henk op kon. En dit resulteerde in een 4-0 overwinning. Er was een duidelijke opdracht voor de kjap om geen punt meer weg te geven. MD en Maarten Meun moesten het opnemen tegen Teunis en AP waarbij Maarten weer maakte na een week of 6 uit de running geweestte zijn de pijlen weer ter hand genomen heeft. Het was weer een lust voor het oog. Het kjap koppel was hierbij te slap op de dubbels zodat MD en Maarten de wedstrijd naar hand konden zetten en over de meet haalden met 3-1. Hierbij was de buit binnen voor de DVU en in de halve finale beker staat. Hierdoor gaf captain Maarten de andere sterren van het 72 team de kans om te mogen schitteren aan het bord.

Voor de kjap was het zaaks om een punt te pakken en zo de eer. Sjaak en Jan mochten het opnemen tegen Rinke en AP. Waarbij vooral opviel dat Sjaak een goede vorm liet zien een de wedstrijd met 3-0 over de streep trok. Het laatste koppel mochten de gebroeders Visscher een punt proberen te pakken tegen Henk Snijder en Pieter bos. Maar bij Jacco was de aantrekking kracht naar de triple 5 te groot en geen tegenstand kon bieden. Waarbij Pieter nog een mooie 104 finish neer zette en deze kopel ook naar de DVU ging. In de Team game stond Maarten, Jan en Pieter tegenover Teun, Rinke en KJ waarbij de laatste zich manifesteerde door de dubbel 16 te raken en zodoende 1-0 voor kwam. De DVU maakte er 1-1 van. De spanning was merkbaar te voelen omdat de teamronde op het spel stond. Na veel gemiste pijlen op de dubbel was het Pieter bos die zich niet liet kisten en dubbel 1 uitgooide en zo er 7-0 van maakte en die bierronde binnen sleepten.

Ondanks dat we flink om de oren hebben gekregen is er genoeg materiaal om mee te werken als KJAP team zijnde. En dat de hoofdklasse nog een maatje te groot is. Verder was het weer een mooie avond om van de genieten en het darters hart harder te laten kloppen. Waarbij dank aan de organisatie van de Zuiderzee Divisie.

AP Woord