De halve finales in de ZZD bekercompetitie zijn bekend!

Vrijdag 23 februari zien we in de eerste halve finale Dart zo en doende aantreden tegen Vlak en strak.
Dart zo en doende won op dubieuze wijze met 4-3 van van Luky darts.
Commentaar van de wedstrijdleiding: De Zuiderzee Divisie bevind zich in het eerste seizoen. Dit zorgt ervoor dat het kleine aantal regels die er zijn, nog niet helemaal op de goede manier toegepast worden.
Zo was er onduidelijkheid ontstaan bij deze wedstrijd of er twee dezelfde koppels bij één team ingevuld mogen worden. De reglementen geven aan dat dit niet mag, echter op de avond zelf is er gecommuniceerd dat dit toegestaan was mits er dan niet dezelfde koppelwedstrijd ontstaat. Dit was onjuist. Echter blijft de einduitslag staan omdat de wedstrijdleiding dit wel aangegeven heeft ter plekke. Vanaf nu zijn per team alleen unieke koppels op het wedstrijdformulier toegestaan. Ander issue was een speler die ingebracht werd, die niet als reserve op het wedstrijdformulier stond. Dat is geen probleem. Deze mag gewoon opgesteld als het om een rechtmatig teamlid gaat. De regelpagina zal m.b.t. bovenstaande punten aangepast worden zodat het meer duidelijk is.

Vlak en strak won van Flevofreight met duidelijke cijfers. Gerrit van den Berg zag zijn team met 6-1 winnen van de chauffeurs.
De Skipper won met 5-2 van Jas ‘m erin en mag in de halve finale aantreden tegen DVU ’72’. De mannen van Maarten Meun waren een maat te groot voor KJAP: 7-0.