Speelronde 7 is geschidenis geworden in de ZZD divisie!

Koploper De Skipper kwam niet in actie door een vrije week. Jas ‘m erin kon een stap dichterbij zetten door hekkensluiter PV Darts het vuur aan de schenen te leggen. En dat deden ze! Met maar liefst 7-0 werd het noodlottige team aan de kant gezet. De nummer drie Luckey Darts van de ranglijst had een taaie aan de Gebroeders Meun. Met het minimale verschil werden de Meuntjes verslagen. Sleutelwedstrijd was Henk Post tegen Roel Hogerwerf. Post hield het hoofd koel en pakte een punt voor zijn team Lucky Darts.

Dan de op papier als kraker gekwalificeerde pot tussen Varia Vis en DVU ’72’. Al de hele week hield de partij de gemoederen bezig. Een gretig Varia Vis zou zich het kaas niet van het brood laten eten. Het liep echter allemaal anders voor de mannen van Frans Lucas Brouwer. Zwager/Captain/kopman/rots Maarten Jan Harmen Meun van ’72’ gaf zelf niet het goede voorbeeld (verlies 4-1 van Janpieter de Vries Fantje), maar zag zijn team hem vervolgens niet in de steek laten. Alle daaropvolgende partijen gingen naar DVU ’72’ waardoor er een 6-1 eindscore op de borden kwam.

Dan de Overgangsklasse. De Lammen van het handje waren, even als Vlak en Strak, vrij deze ronde. Flevo Freight pakte drie punten tegen Jas ‘m erin 2.0. De ploeg van Riekelt Van Veen mag 4 punten bijschrijven aan het totaal. Een stevige middenmoot plek is het resultaat. De Groene Rakker s schuiven niet onder stoelen en banken dat er titel aspiraties zijn. De sterke ploeg van Evert Dunnink liet niet veel over van het 4ePijltje. Ferry Carrot wist als enige een punt af te snoepen van De Groenen. Als laatste noemen we KJAP. Het team met de opvallende shirts die niets te wensen overlaat, versloeg de koploper: 4-3. Cor van Haaften van 2.0 kende een zware kluif en moest met 3 punten genoegen nemen. De koppostitie is nog daar, maar is slechts 1 puntje op De Groene Rakkers.

We doen een kleine winterslaap en komen op 11 en 12 januari terug met speelronde 8!