Allereerst een gelukkig en sportief 2024 toegewenst!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste competitiejaar van onze Zuiderzeedivisie. Vele mooie wedstrijden hebben we al gezien. Sportiviteit staat hoog in het vaandel omdat het karakter van de competitie recreatief is. Elkaar wat gunnen en een gezellige avond zijn de kernpunten van onze competities! Morgen (5-1-2024) even geen ZZD geweld, maar volgende week vrijdag (12-1-2024) gaat het weer los.

We zien maar liefst 8 wedstrijden op het programma staan. In het oog spring de wedstrijd tussen Cafetaria Meun en Varia Vis. De stand op de ranglijst is niet belangrijk. De teams willen hoe dan ook niet van elkaar verliezen. Koploper De Skipper ontvangt het ambitieuze Flying darts van Jan Sinke. Het belooft een leuke wedstrijd te worden. Nummer 3, Luckey Darts, neemt het op tegen hekkensluiter PV Darts. Het jonge team van captain H.T Snijder doet veel ervaring op, en zal op langere termijn alleen maar beter worden. Nummer 2 Jas ‘m erin kan aan de bak tegen Dart zo en doende. Een uitslag is lastig te voorspellen, dus ook hier is de neutrale toeschouwer op voorhand de winnaar.

In de Overgangsklasse noemen we 2 wedstrijden. De koploper neemt het tegen de nummer twee op, dus spreken we van een absolute topper. De Groene Rakker, o.l.v. de kers-verse vader geworden Evert Dunnink zal alles uit de kast halen om de positie over te nemen van Team Van Haaften (DVU 2.0). Het verschil is 1 puntje dus elke gewonnen pot telt. De nummer drie, Vlak en Strak, kan wel eens de lachende 3e worden. Ze gaan het opnemen tegen de nummer laatst: 4e pijltje.