De titel voor De Skipper is nog niet binnen. Het team van Danny Mazereeuw won afgelopen vrijdag 6-1 van Flying Darts-Azureseafood, terwijl Jas ‘m erin met 7-0 won van Dart zo en doende. Dit betekend dat het gat tussen deze twee ploegen nu 7 punten is. Aangezien de ploegen aanstaande vrijdag de laatste wedstrijd tegen elkaar gooien, heeft De Skippel aan 1 winst potje genoeg om het kampioenschap in de Hoofdklasse te vieren! Alleen een 7-0 voor Jas ‘m erin zou ervoor zorgen dat het team van Gerrit Maarten Vrolijk er alsnog met de titel vandoor gaat. Tot zover de theorie. In de praktijk zal het toch De Skipper zijn die zich de eerste kampioen van de ZZD divisie gaat noemen?!

De nummer drie is al wel zeker. Dit zijn de mannen van Lucky Darts geworden. Met een 6-1 overwinning op de nummer laatst PV Darts heeft de ploeg 65 punten verzameld. Dit is niet meer bij te benen voor het Flying Darts van Jan Sinke die 4e worden. Nummer 5 wordt Cafetaria Meun. De frietbakkers hebben zich knap staande gehouden in al het Hoofdklasse geweld dit seizoen. Varia Vis werd vrijdag met 5-2 verslagen. Ze staat op één-na-laatste, en dat betekend een directe degradatieplek. Dit kan nog op de laatste speeldag (tegen PV Darts), én een inhaalpot tegen DVU ’72’ op 3 mei, nog voorkomen worden! PV Darts zien we volgend jaar terug in de Overgangsklasse.

In de Overgangsklasse is het nog steeds spannend tussen Vlak en Strak (huidige koploper) en De Groene Rakkers. Met nog 1 speelronde te gaan is het gat tussen de twee 3 punten. Aanstaande donderdag spelen de Groenen tegen Flevofreight. Op 3 mei speelt Vlak en Strak tegen DVU 2.0. Dan zal definitief blijken wie zich kampioen van de Overgangsklasse mag noemen. Directe promotie naar de Hoofdklasse is dan het resultaat.

Nummer drie speelt eveneens nacompetitie voor een plek in die Hoofdklasse. Jas ‘m erin 2.0 staat momenteel op deze plek, ze wonnen vrijdag 5-2 van De Lamme Handjes en hebben hiermee hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie gespeeld. Concurrent DVU 2.0 (1 punt verschil) verloor 6-1 van De Groene Rakkers maar houden dus zicht op de nacompetitie. Als DVU 2.0 op vrijdag 3 mei 2 punten pakt tegen Vlak en Strak, dan spelen de mannen van Cor van Haaften nacompetitie. Is dit maar 1 punt? Dan komen beide ploegen op hetzelfde aantal punten. Aangezien de ploegen ook een gelijk saldo hebben in onderliggende ontmoetingen (4-3 en 3-4), gaat legsaldo in deze twee wedstrijden de doorslag geven: op 1 leg verschil (29-28) zal DVU 2.0 dan nacompetitie spelen!