Afgelopen speelronde werd er voor de beker gespeeld in de ZZD! Op het programma stonden de wedstrijden voor de Laatste 16 teams.

Donderdag al schakelde Flevofreigt het aangeslagen Lamme Handje uit. Het team van captain De Ruijter heeft last van een magere bezetting. Het is geen uitzondering dat de spelers die opgesteld worden structureel verzaken. Er gaat zelfs een (ludieke) open sollicitatie-procedure rond in de krochten van WhatsApp:

“Legendarische dartclub op Urk, met de toepasselijke naam “Het Lamme Handje” zoekt versterking in een speler die aan minimaal 5% van de volgende eisen voldoet:

– warme LH gevoelens

– minimaal 40+ scorend per 3 darts

– goed kunnen rekenen van 0 tot 501 en andersom

– minimaal vaak aanwezig op vrijdagavond

– checkgemiddelde van minimaal 33,33 %”

Het is duidelijk dat bovenstaande per definitie niet van toepassing is op alle bestaande leden van het team, vandaar de oproep om versterking. We wensen het team veel succes maar vooral kracht in de zoektocht (naar vorm).

Dan verder met darts. In de kwartfinale gaat het, in de winning mood verkerende Flevofreight van Eize Hoekstra, het opnemen tegen Vlak en Strak. Het team van Gerrit van den Berg won namelijk nipt van Jas ‘m erin 2. De winst werd beslist met de laatste dubbel.

De Skipper won met ruime cijfers van Flying Darts, en plaatst zich hierdoor bij de laatste 8. Hier treffen ze Jas ‘m erin dat een moeizame avond tegen de Gebr. Meun kende. Captain Jacob Meun zag zijn team goed starten tegen de nummer twee van de Hoofdklasse. Helaas voor hun werd een voorsprong niet benut en moest het ook de teamronde aan Jas ‘m erin laten: 4-3.

Dart zo en doende had een taaie dobber aan Varia Vis. De volgende ronde werd veilig gesteld door een nipte 4-3

overwinning. Hier treffen ze Lucky Darts dat met 5-2 van Het 4e Pijltje won.

Ook DVU 72 van Maarten Jan Harmen Meun won met deze cijfers. Zij lieten het sterke PV Darts zien een echte cupfighter te zijn. 72 treft bij de laatste 8 KJAP dat DVU 2.0 uitschakelde. Ook daar werd de eindstand 5-2.

Als iedereen zijn formulier heeft ingevuld zal de volgende ronde aangemaakt worden. (https://zuiderzeedivisie.nl/bekerwedstrijden/) De kwartfinales staan gepland in de week van maandag 22 januari 2024!