Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: de langverwachte eerste wedstrijd van Dartclub De Punt Erin tegen de ervaren tegenstanders, De Dart Knights. Het strijdtoneel? Het iconische Dartpaleis De Rake Gooier, waar zowel spanning als gezelligheid in de lucht hing.

Met een mix van jonge talenten en nog wat onervaren spelers maakte De Punt Erin zijn debuut. De toon werd direct gezet door ervaren rot **Bouncie **, die als eerste aan de oche verscheen. Met een vast hand en scherpe focus wist hij de baan te breken voor de aankomende partijen. De tegenstanders van De Dart Knights toonden echter geen genade. Hun fanatieke spel en constant raak gegooide “hatsta’s” en “hoppa’s” maakten het een stevige uitdaging. Al snel keken we tegen een 1-2 achterstand aan na de singles.

Toen kwamen de koppels. Terwijl het team zich voorbereidde, verscheen ineens een bekende verschijning aan de zijlijn: Arie, normaal pas op zaterdag terug van de kotter, stond verrassend klaar met een paar verse biertjes in de hand. Met een brede glimlach en frisse moed maakte hij zijn debuut voor De Punt Erin. Dat gaf de ploeg net het zetje dat ze nodig hadden. De jonge Harjan, die voor het eerst in een koppel speelde, liet meteen zien dat het dartbloed van zijn vader (Harm Markus) door zijn aderen stroomt. Zonder enige twijfel checkte hij in zijn eerste partij de dubbels alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Een imponerend debuut! Na een spannende serie kwamen de teams op gelijke hoogte: 3-3 na de koppels.

De spanning steeg, en het was tijd voor de beslissende biedronde. Het zou erop of eronder worden. Gelukkig hielden de ervaren rotten het hoofd koel. Jan Bruintje, die bekendstaat om zijn ijzige kalmte, liet geen enkele emotie zien tijdens zijn worpen, wat de tegenstanders zichtbaar nerveus maakte. Die zenuwen bij de tegenstander waren precies wat De Punt Erin nodig had om de laatste punten binnen te slepen.

Met hun wijze coaching en precieze worpen werd de overwinning veiliggesteld. De eindstand: 4-3 in het voordeel van De Punt Erin!

Met deze eerste overwinning op zak kijken we vol vertrouwen uit naar volgende week. Een prachtig begin van het dartseizoen, en dit smaakt zeker naar meer!
En natuurlijk bedankje naar onze trouwe sponsor gemurgen service Luut De Boer