Na een paar pijltjes warm te hebben gegooid onder de overkapping met niemand minder dan Jan “snipes” Visccher vangen we aan om naar het dart arena af te reizen. Het beloofde een mooie dart avond te worden met op het menu DZD VS. KJAP

Waar we weer met een glimlach en een overheerlijk flesje chaudfontaine ontvangen worden door het enthousiaste team van bar vrijwilligers. De Kol heeft weer een strakke baan indeling staan. We mogen aanvangen op bord 14. Captain Joop heeft Marco op nummer 1 staat die de degens mag kruisen met Teunis dit belooft een mooi spektakelstuk te worden. Maar Marco is Marco door met bullen deathcenter te raken tegenover Teunis zijn single bull. En vervolgens op afspraak is. 140-100-140 en de leg met 17 darts te beslechten. Teunis staat een taak te wachten maar is niet op afspraak en Marco trek de partij met 3-0 naar zicht toe.

Ondertussen stijgt het kwik met een graadje op bovenverdieping. Volgende partij mag Dani het open tegen Klaas Lucas. Voor laatst genoemde is de opdracht om een punt veilig te stellen voor de KJAP. Die is Klaas Lucas toevertrouwd en trek de wedstrijd met 0-3 over de streep en heeft zijn single weer met verve afgevinkt. laatste single is de battle of de captains Joop mag het opnemen tegen AP.

Het kwik is ondertussen weer een graadje gestegen. Aan populariteit ontbreekt het niet voor de teams op de verdiepingsvloer het is dringen om een pijltje mee te pikken op het bord. AP mag beginnen aan de wedstrijd en pakt de eerste leg. Waarbij het in de eerst leg goed liep bij AP pakte Joop de 2e leg op na de nodige missers. 3e leg wordt er bijna een 136 finish gegooid door de captain van de KJAP maar uit eindelijk op dubbel 1 uit te komen en deze met 1 dart uit te gooien. Waar het al 3-0 had kunnen staan wordt het 2-2 en gaan we de laatste leg in waarbij Joop het scorend niet meer bij kan houden gooit AP de wedstrijd uit 2-3.

Ondertussen stijgt het kwik weer een graadje en wordt er gevraagd of de kachel aan mag. Koppels staan op het punt om te beginnen Marco en Joop mogen het op nemen Teunis en AP. Waarbij Marco de showman in zich naar boven laat komen door 2 keer 180 te gooien. Maar zoals de bekende uitspraak is “ scoring for show en doubles for dough” en dat begrepen Teunis en AP als de beste en winnen de wedstrijd met 1-3.

Het volgende koppel mag Marco samen met de one and only MSP het op nemen tegen Rinke en Kaleb “the musicmaker”. Laatste genoemde laat zien dat het een aanstormend talent is. Door in de zaterdag hoge ogen te gooien door de halve finale te halen in de winnaarsronde💪🏻💪🏻💪🏻. Het belooft een mooi wedstrijdje te worden. Ondanks dat MSP met hulpstukken aan het spelen was liet hij zich niet gek maken. En sterk op de dubbels te zijn en het scoren aan Marco te laten die weer een 180-er liet noteren. En Rinke en Kaleb verbluft achter latend. En de wedstrijd met 3-1 te winnen. 2-3 in het voordeel van KJAP. Marco staat te trappelen om het volgende koppel te spelen maar helaas heeft deze zijn tax al vol gemaakt en mag de volgende wedstrijd vanaf de zijlijn volgen.

Dani en Joop mogen het opnemen tegen AP en Gerrit. Waarbij het eerst gelijk op gaat weet laatstgenoemde de triples beter te raken en Gerrit het hoofd koel houdt en de wedstrijd met 1-3 op tops beslist. In de team game heeft DZD geen kind aan de KJAP waarbij MSP uitblinkt door zijn dubbel op tops uit te gooien om 2-0 te maken en de teamgame te beslissen in het voordeel van de DZD. Waarbij hij laat zien dat eigenlijk de bierronde weer in ere hersteld moet worden wat ook perfect past in het plaatje van de Zuiderzee divisie. Vlot hierbij een oproep😊. Verder werden onze smaakpapillen nog verwent met een heerlijk zalm toostje tussendoor die maar als te graag afgenomen werd door menig een.

AP Woord