Vanavond staat er weer een ZZD competitieronde op het programma! Het betreft de 4e alweer, en hoe staat de zaak ervoor?

Allereerst zien we het Oromar van Jan Sinke die het opneemt tegen De Groene Rakkers van captain Evert Dunnink. Het gevecht speelt zich af in de onderste regionen van de HK. Dat zegt echter niets over het niveau wat beide captains van hun teams kunnen verwachten. Dan Cafetaria Meun tegen De Skipper. Laatstgenoemde heeft nog maar één pot gespeeld (5-2 winst tegen De Rakkers), terwijl het team van Meun alle drie de rondes heeft gespeeld: 3×1 punt, dus werk aan de winkel voor de Gebroeders kip. Het zal niet makkelijk worden tegen de kampioen van vorig jaar, maar de kwaliteiten zijn er zoiezo voor meer dan één punt!

Strijdalert! DVU 2.0 vs Jas ‘m erin. Op papier een kraker. Op karakter kan het team van Cor van Haaften wel eens hoge ogen gooien. Ongeveer alles bij Jas ‘m er in moet erin, anders kan captain Lub Wakker Schilderwerken nog wel eens vies opstropen. Als laatste zien we in de HK DVU ’72’ de mannen van Lucky Darts treffen. Laatstgenoemde team zal o.l.v. captain Albert Jansen vol voor de winst gaan. Hetzelfde geldt voor de ervaren captain Maarten Jan Harmen Meun die ongetwijfeld de hele vrijdag al over de opstelling aan het malen is. Kortom, een spannende pot in de (nu nog) middenmoot van de HK.

Dan de Overgangsklasse. Op de hoofdbaan staat een pot gepland waarover de hele dag al gesproken wordt in de wandelgangen. Het Hout & Ambacht van Alle Ten Napel gaat op bezoek bij Varia Vis wat onder leiding staat van Frans Lucas Brouwer. Alle zal alles uit de kast moeten halen om het eerste punt binnen te slepen, maar het is ook nog maar de 2e pot van de Ambachters. Varia Vis, trotse koploper, heet al drie partijen afgewerkt en allemaal gewonnen. Het is dus Schol met Black Angus vergelijken vooraf.

Nieuwkomer UVEC ziet vanavond de mannen van KleinKnip-Ocean binnenkomen in de dartarena van DVU De Rake Gooier. UVEC startte goed aan de competitie en behaalde al een keer 6 en 5 punten. KleinKnip heeft ook 2 potten afgewerkt, maar kijkt nog naar een zuinige 3 punten. Dit feit zal na vandaag weer totaal anders zijn. Als laatste in de OKB zien we T’kromme pijltjen van captain Harm Jan Hakvoort uitkomen tegen Leroy. De twee doen niet veel onder voor elkaar in de stand. Welk team zet de weg in naar de middenmoot? Een echte 3-punten wedstrijd.

In de Overgangsklasse A zijn de Lammen vrij. Moe gestreden, maar niet kapot, op plek laatst. Directe concurrent Dart zo en Doende gaat op bezoek bij koploper PV Darts. Een interessante pot om te zien of er bovenin gemorst wordt en of KJAP dan kan profiteren. Het KJAP van captain, en tevens stukjes Schrijver, AP Woord gaat de strijd aan tegen andere stukjes schrijver team De punt erin. Bounce Urk zal er alles aan doen om de dag erna de inkt weer met genoegen op papier te zetten. Wint Kjap? Dan gaat AP met plezier aan de schrijftafel zitten.

De Rookboys zien The Dart Knight tegenover zich. Een strijd in de middelste regionen waar vooraf geen favoriet aangewezen kan worden. Als laatste zien we Flevofreight een uitwedstrijd gooien tegen Jas ‘m erin 2.0. Ook hier staat veel op het spel. Eize Hoekstra zoekt met Flevofreight gretig naar de koppositie van de OKB! Hij zal de punten niet cadeau krijgen gezien het fanatieke 2.0 van de Jas ‘m erinners. Die verlaten liever vanavond nog de positive 3 van onder, dan morgen.

Nieuwsgierig geworden naar deze mooie dartspotten in teamverband? Ze starten vanavond allemaal om 20:00 uur in de dartarena van Dartvereniging Urk, staartweg 24c!