Maand: september 2024

Speelweek 2 zit erop.

Afgelopen vrijdag was speelweek 2 aan de beurt.

HOOFDKLASSE:

In de hoofdklasse waren er 3 wedstrijden die werden gespeeld.
De groene rakkers tegen de skipper was verplaats naar 27-09. Hierdoor wacht de skipper nog steeds op hun 1ste wedstrijd.
Uitslagen:

Oromar – Jas ‘m erin 1-6
Cafetaria gebr ‘Meun – Lucky Darts 1-6
DVU 2.0 – DVU 14 – 2-5

Stand Hoofdklasse:

OVERGANGSKLASSE A:

Op de site staan 2 mooie wedstrijdverslagen te lezen van deze klasse. Zeker de moeite waard.
Jas m erin 2.0 was deze speelronde vrij

UITSLAGEN:

The dart knights – Dart zo en doende 5-2
Rookboys – Dartclub de punt erin 3-4
PV darts – FlevoFreight 4-3
Kjap – Lamme handje 5-2

STAND:

OVERGANGSKLASSE B:

Hier waren 2 wedstrijden. Hout & Ambacht en T’kromme pijltjen waren vrij.
UVEC tegen Ten Napel brandbeveiling is uitgesteld tot 27-09.

Uitslagen:

Vlak en strak – Kleinknip/Ocean 6-1
Varia vis – Leroy 7-0

STAND:

KJAP vs Lamme Handje

Vrijdag 13 september mochten we aantreden tegen de lammen het is een wedstrijd voor de Kjap om punten te pakken!
Met twee debutanten op de lijst gaan we de degens met de lammen kruisen. Eerste op de lijst is AP deze mag het opnemen tegen Erwin waarbij AP punten genoeg gooit wordt de partij nog wel spannend en eindigt deze in een 3-2 overwinning voor AP. Klaas Lucas mag zijn debuut maken bij de Kjap en moet het opnemen tegen de routinier Jan schakel. Deze kan gevaarlijk uit de hoek komen maar Klaas Lucas weet zijn hoofd koel te houden en zichzelf te belonen met een 3-1 overwinning. De eerste 2 punten zijn binnen. Volgende partij is Henk tegen Hein waarbij Hein zijn klasse laat zien door scherp te zijn op de dubbels en een 180-er weet hij de lammen op het scorebord te zetten. Ondertussen in de dart arena hangt een ontspannend sfeer en voor een ieder die het potje darts liefheeft is het ronduit een avond om te genieten. De eerste koppel staat op het punt van beginnen Ap gaat samen met Luut laatst genoemde maakt zijn debuut bij de kjap. Waarbij de tegenstander Jan schakel en Hein mogen aantreden en het optimisme ervan afstraalt om de koppel te winnen staan ze na 5 minuten tegen een 3-0 uitslag aan te staren. Waarbij het kjap koppel wervelend darten laat zien en Luut zich als waardig koppelaar laat gelden. Na een kleine druppel pauze vangen we met de 2e koppelpartij aan. Klaas Lucas en Gerrit mogen het opnemen tegen Erwin en Fokke waarbij het beide kanten op kan vallen laat Gerrit zich gelden door zijn dubbel perfect te raken en de partij met 3-1 op slot te gooien. 4-1 stand in het voordeel van de Kjap. 3e koppelpartij begint Klaas Lucas en Luut mogen aantreden tegen Hein en Erwin waarbij laatst genoemden zich laten gelden door 0-3 te winnen en de stand op 4-2 te zetten. De lammen krijgen weer wat moed en willen alles op alles de teamgame winnen Ap, Luut en Gerrit mogen het op nemen tegen Erwin, Hein en Fokke. Waarbij laatst genoemde zich niet van zijn beste kant liet zien en bij een 1-0 stand zich naar de klaarstaande taxi vluchten en zijn teamgenoten verbijsterd achterliet. En dit resulteerde in een 2-0 overwinning voor de Kjap. Eindstand 5-2 voor de Kjap. Waarbij de Kjap zijn opdracht met verve vervult heeft. En nog een compliment voor de het bar personeel. Deze hebben ons als darters (+/- 130 man) weer voorzien van ons droogje en natje.

Ap Woord

De punt erin opnieuw naar winst, nu tegen Rookboys

Het was een zwoele septemberavond in het hart van Nederland, waar de spanning te snijden was in het darts-Mekka. Vanavond zou speelweek 2 van de Zuiderzee-divisie plaatsvinden, en de verwachtingen waren hooggespannen. Dartclub De Punt Erin, een ploeg die nog maar net haar eerste stappen in de competitie zette, had een bijzondere voorbereiding achter de rug.

De jongens hadden er alles aan gedaan om niets aan het toeval over te laten. In plaats van zomaar wat pijltjes te werpen in hun stamkroeg, hadden ze besloten een bezoek te brengen aan een wel heel bijzondere plek: het kamp van de pijlefluisteraar. Een mysterieuze man, gehuld in het geheimzinnige aura van een moderne Jomanda, wiens talenten in de dartwereld legendarisch waren. Hij was niet alleen een pijleslijper van de bovenste plank, maar kon, zo werd gefluisterd, pijlen laten ‘luisteren’ naar hun werpers.

Met een touringcar, waar zelfs een middelgrote voetbalploeg jaloers op zou zijn, togen de jongens van De Punt Erin naar het kamp. Hun pijlen waren bot geraakt, net zoals hun zenuwen, maar hoopten dat dit magische bezoek hen de rust zou geven die ze zo nodig hadden. Daar aangekomen in het bosrijke gebied, werden de spelers verwelkomd door een geur van dennennaalden en olie. De pijlefluisteraar wachtte hen op met een brede glimlach en een glinsterende wetsteen in zijn hand.

“Deze punten zullen scherper zijn dan ooit,” sprak hij mysterieus, terwijl hij met een sierlijke zwaai de eerste pijl oppakte. “Maar het is niet de scherpte alleen… je moet voelen, met je ziel gooien.”

Een half uur later stonden de jongens verwonderd te kijken naar hun eigen pijlen, die niet alleen blinkend scherp waren, maar als het ware een soort zachte, geruststellende energie uitstraalden. Hun bezoek was een succes – nu restte alleen nog de vraag of de magie ook op het dartbord zou werken.

Terug in het darts-Mekka, de geliefde dartsarena De rakegooier waar alles om draaide, waren de barman en barvrouw al druk in de weer. Zoals altijd had het duo ervoor gezorgd dat het gouden vocht – koud, schuimend en op precies de juiste temperatuur – klaarstond. Niets minder dan perfectie, zoals het hoort op zo’n avond. En alsof dat nog niet genoeg was, werd er een hartigheidje gebakken dat de smaakpapillen van de spelers net dat extra duwtje zou geven. Zonder deze hardwerkende kroeglegendes, zouden de jongens van De Punt Erin al voor de eerste worp gesneuveld zijn.

Terwijl de spanning steeg, dronk het team hun kalmtewater, het geheime drankje dat de zenuwen zou kalmeren en hen klaar zou stomen voor de strijd. De opstelling zou pas over een paar uur bekend worden gemaakt, maar onder de pet werd alvast gefluisterd over het geheime wapen. Wie zou dat zijn? Geruchten gingen rond, maar de waarheid zou snel onthuld worden.

Met een magische sfeer in de lucht, de geur van vers gebakken hartigheidjes en de belofte van een enerverende dartsavond, begon de avond langzaam vorm te krijgen. Het was de eerste echte vuurproef voor De Punt Erin, en het hele team hoopte vurig dat het bezoek aan de pijlefluisteraar zijn vruchten zou afwerpen.

Eén ding was zeker: met hun scherpgeslepen pijlen, het kalmtewater in de hand, en de steun van de barman en barvrouw, waren ze klaar voor een avond die niemand snel zou vergeten.

“Let’s play darts!” galmde het door de RAKE GOOIER en de avond begon.

Sportief succes of niet, de magie was al voelbaar.

De avond begon vol vertrouwen voor De Punt Erin, met Luut als eerste die de strijd aanging. We dachten dat dit een zekerheidje zou zijn, maar Bubbe stond zijn mannetje en liet Luut flink zweten. Het werd een spannende partij, maar uiteindelijk trok Luut nét aan het kortste eind. Dat zette de toon voor een intense avond.

Daarna was het de beurt aan Bounce, maar hij had helaas een off-day en verloor met 3-0. De spanning liep op, de hoop op een snelle voorsprong vervaagde. Maar toen kwam Harm. Hij hield het hoofd koel en liet er geen gras over groeien. In een zinderende partij trok hij met 3-2 de winst naar zich toe. Dit gaf het team weer wat moed.

Bij de koppels begonnen we met Luut en Jan Bruintje. Ondanks een goede start werd ook deze partij een verliespartij, waarbij Bubbe de bull nog even netjes uitgooide. Maar toen Harm en Bounce samen de oche betraden, herpakte Bounce zich. Het duo vocht als leeuwen en sleepte een broodnodige overwinning binnen.

Met de stand op het scherpst van de snede stond de laatste partij op het spel. Jan bruintje , Dub ten Napel en Bounce Urk mochten deze gooien .De tegenstanders gooiden een puik potje, maar uiteindelijk wisten wij, De Punt Erin, nipt de overwinning met 4-3 binnen te slepen! Het was een spannende avond vol strijd, waarin de winst toch aan onze kant viel.

We sloten af met een welverdiend drankje en wisten één ding zeker: binnenkort toch maar weer eens een bezoekje brengen aan de pijlenbezweerder. Misschien zorgt zijn magie ervoor dat we de volgende keer wat minder zweten!

Groet, De Punt Erin

Ps. Even het barpersoneel op de foto tijdens hun fantastisch optreden deze avond 👍👍🫵

Baanindeling speelronde 2

Hieronder de baanindeling van DBA en ZZD. Houd er rekening mee dat baan 3 en 5 ook bedoeld zijn voor de DBA.

DBA : Baan 4

DT Coenen – The Flying Flugels

ZZD :
Baan 1
PV darts – Flevofreight

Baan 23 (Hoofdbaan)
Varia Vis – Leroy

Baan 6
KJAP – Lamme Handje

Baan 8
UVEC – Ten Napel Brandbeveiling

Baan 10
Oromar – Jas m Erin

Baan 12
The Dart Knights – Dart zo en Doende

Baan 14
Rookboys – Dartclub de punt erin

Baan 16
Meuntjes – Lucky Darts

Baan 17
Vlak en Strak – Klein knip

Baan 19
DVU 2.0 – DVU 14

Baan 21 en 22 zijn vrij voor oefenwedstrijden of vrij ingooien

1ste speelronde is een feit

De 1ste speelronde in de Zuiderzee divisie van het seizoen 24/25 is een feit.
Dit jaar strijden we in 1 hoofdklasse en 2 overgangsklassen.

We begonnen de speelronde net als vorig jaar donderdag in Flevofreight tegen nieuwkomer Rookboys.

HOOFDKLASSE:

In de hoofdklasse werden deze ronde 4 wedstrijden gespeeld. De kampioen van vorig jaar de skipper had een vrije week .
Uitslagen:
Jas ‘m erin – De Groene Rakkers 7-0
Lucky Darts – Oromar 4-3
DVU 14 – Caf. Gebr Meun 6-1
DVU 72 – DVU 2.0 4-3

OVERGANGKLASSE A :

In OA werden 4 wedstrijden gespeeld . Degradant uit de hoofdklasse Dart zo en doende was de 1ste ronde vrij.
Uitslagen:
Flevofreight – Rookboys 5-2
Dartclub de punt erin – The dart knights 4-3
Het lamme handje – PV Darts 0-7
Jas ‘m erin 2.0 – KJAP 2-5

OVERGANGSKLASSE B:

In OB werden 2 wedstrijden gespeeld. Klein knip-Ocean en Hout & Ambacht waren deze ronde vrij.
De wedstrijd tussen Vlak en strak – Leroy word op 27-09 ingehaald
Uitslagen:
Ten Napel Brandbeveiling – Varia Vis 0-7
T’kromme pijltjen – UVEC 1-6

De punt erin vs The Dart Knights

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: de langverwachte eerste wedstrijd van Dartclub De Punt Erin tegen de ervaren tegenstanders, De Dart Knights. Het strijdtoneel? Het iconische Dartpaleis De Rake Gooier, waar zowel spanning als gezelligheid in de lucht hing.

Met een mix van jonge talenten en nog wat onervaren spelers maakte De Punt Erin zijn debuut. De toon werd direct gezet door ervaren rot **Bouncie **, die als eerste aan de oche verscheen. Met een vast hand en scherpe focus wist hij de baan te breken voor de aankomende partijen. De tegenstanders van De Dart Knights toonden echter geen genade. Hun fanatieke spel en constant raak gegooide “hatsta’s” en “hoppa’s” maakten het een stevige uitdaging. Al snel keken we tegen een 1-2 achterstand aan na de singles.

Toen kwamen de koppels. Terwijl het team zich voorbereidde, verscheen ineens een bekende verschijning aan de zijlijn: Arie, normaal pas op zaterdag terug van de kotter, stond verrassend klaar met een paar verse biertjes in de hand. Met een brede glimlach en frisse moed maakte hij zijn debuut voor De Punt Erin. Dat gaf de ploeg net het zetje dat ze nodig hadden. De jonge Harjan, die voor het eerst in een koppel speelde, liet meteen zien dat het dartbloed van zijn vader (Harm Markus) door zijn aderen stroomt. Zonder enige twijfel checkte hij in zijn eerste partij de dubbels alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Een imponerend debuut! Na een spannende serie kwamen de teams op gelijke hoogte: 3-3 na de koppels.

De spanning steeg, en het was tijd voor de beslissende biedronde. Het zou erop of eronder worden. Gelukkig hielden de ervaren rotten het hoofd koel. Jan Bruintje, die bekendstaat om zijn ijzige kalmte, liet geen enkele emotie zien tijdens zijn worpen, wat de tegenstanders zichtbaar nerveus maakte. Die zenuwen bij de tegenstander waren precies wat De Punt Erin nodig had om de laatste punten binnen te slepen.

Met hun wijze coaching en precieze worpen werd de overwinning veiliggesteld. De eindstand: 4-3 in het voordeel van De Punt Erin!

Met deze eerste overwinning op zak kijken we vol vertrouwen uit naar volgende week. Een prachtig begin van het dartseizoen, en dit smaakt zeker naar meer!
En natuurlijk bedankje naar onze trouwe sponsor gemurgen service Luut De Boer

Jas’m erin 2 vs KJAP

Het is weer zo ver. De Zuiderzee divisie is weer van start gegaan. Voor de KJAP staat een taaie tegenstander op het menu Jas’m erin 2. Voor de eerste wedstrijd staat Jan Wakker tegen Teunis Visscher. Teun komt als een malle uit de startblokken waar hij in 1-0 voor komt maar Jan weet het hoofd koel te houden en 1-2 voorsprong te pakken. Waar teun eerst de triple niet kon vinden die hij dit wel ik leg 4 en 5. Waarbij hij de wedstrijd wint met 3-2. Eerste punt voor de kjap is binnen. Volgende wedstrijd staan op het punt tr beginnen Riekelt van Veen en Rinke Elsma gaan hier de degen met elkaar kruisen. In een boeiende pot weet Riekelt 2-0 voor. Rinke weet zich terug te knokken tot 2-2.Maar vergeet hierbij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Riekelt houdt het hoofd koel en wint de wedstrijd met 3-2 en de stand gelijk trekt 1-1. Harm ten Napel mag het opnemen tegen AP Woord. Waarbij eerst genoemde geen goede herinneringen heeft aan de vorige wedstrijd die hij tegen AP moest spelen. Harm wint de bull waarbij de eerste leg ook pakt omdat AP de dubbel niet kan gooien. De stand wordt gelijk getrokken 1-1 waarbij Harm de dubbel mist voor de 2-1. Dit resulteert in een eind stand van 1-3 voor AP. Waarbij beide spelers een mooi gemiddelde laten zien en Harm een 180’er produceert. Jas’m erin 2 moet nodig weer aan de bak om de stand gelijk te trekken. Jan en Sjoerd mogen het opnemen tegen Teun en AP. Bij een 1-1 stand wil niemand de 3e leg pakken waarbij de nodige pijlen gemist worden op de dubbel. Maar de Kjap weet de wedstrijd met 1-3. Waarbij de stand 1-3 in het voordeel van de Kjap is. De opdracht voor captain Riekelt is duidelijk er mag niks meer weggegeven worden. Hierbij stelt hij zichzelf op met Harm tegen Teun en Rinke. Waarbij de Jas’m erin 2 de wedstrijd met 3-1 wint en zodoende de stand op 2-3 zet. Volgende koppel staat op Harm en Sjoerd moeten het doen om de stand gelijk te trekken tegen AP en Gerrit Hakvoort. Waarbij laatst genoemde zijn debuut maakt en de zware taak stond te wachten om de wedstrijd op het slot te gooien voor de Kjap. Dit liet hij zien door zijn hoofd koel te houden en om achter een volgend 5 ( 2 pijltje) en 4 ( 1pijl) uit gooien om er 3-0 van te maken. Waarbij Gerrit zich een waardig lid van de Kjap mag noemen. Waarbij vorige seizoen het kjap team bij winst de teugels liet vieren. Was het nu dat het laatste punt ook binnen moeten halen. Dit resulteer in de team game na achtereen volgens 95-123-140 achter elkaar te gooien in leg 1 in leg 2 was het Rinke die een 180er gooide zodat er niks te halen was voor de Jas’m erin 2 en de team game werd met 2-0 gewonnen waar bij de eind stand resulteert in 2-5. De eerste 5 punten zij een feit voor de Kjap. Op naar volgende week vrijdag.

En nog een compliment voor oenze Kol die als ceremoniemeester de boel goed onder controle heeft. 👊🏻

AP Woord

ZZD baanindeling speelweek 1

Er zijn dit jaar een hoop teams bijgekomen. Om te zorgen dat alle wedstrijden netjes over de banen banen verdeeld worden, zal er wekelijks een indeling gdeeld worden.

Gerrit van den Berg (Kol) is hier verantwoordelijk voor. Verzet je een wedstrijd? Laat de captain dit dan ook even via een appje aan Gerrit doorgeven. Elke donderdag zal de baanindeling op de site gedeeld worden. Deze week iets eerder:

Baan 1
DVU 72 – DVU2.0

Baan 3
Lucky Darts – Oromar

Baan 5
DVU 14 – Meuntjes

Baan 6
Jas ‘m erin – Groene rakkers

Baan 8
Jas m erin 2 – KJAP

Baan 10
Dartclub de punt erin – Dart Knights

Baan 11
Het lamme Handje – PV Darts

Baan 13
Ten napel – Varia via

Baan 15
Kromme pijltjen – UVEC

Baan 17 tot 23 is vrij voor ingooien.

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑